18. 11. 2011.

Poslovi, zamolbe and shit

Neki dan javlja mi savjetodavac sa HZZ-a za posao trgovca u Plodinama. Pomislih jupiiiiii kiselog izraza na licu. To što sam nekada davno prodavao maglu, kompjutere i mobitele čini me idealnim kandidatom da uvaljujem paradajz, sir, tampone i kondome u Plodinama. Ajde svi vi koji me znate pokušajte zamisliti moju njušku na kasi u nekoj od ovih veletrgovina kako s umjetnim osmjehom pitam "Želite li još nešto, šamar možda?". Nespojivo, jel da? Napisao sam zamolbu u kojoj objašnjavam kako sam ja savršen kandidat za taj posao.

Radi te molbe sam malo priupitao prijatelja Gugla da mi pokaže neki primjer. Čisto onako da vidim kako da uljepšam proljev, da ne smrdi jako. Prvo na šta sam naletio je neki primjer na Posao.hr-u koji kaže "Razveselila sam se Vašem oglasu za radno mjesto... ...a i objavljeni bi posao s radošću obavljala... ...S obzirom na to da svaki čovjek želi promjenu u životu, želim se zaposliti u manjoj i samostalnoj agenciji kao što je Vaša jer vjerujem da bih u njoj mogla bolje upotrijebiti svoja znanja... ...Više o sebi i svojim iskustvima s veseljem ću Vam reći na razgovoru za posao.". Koja hrrrrrpa bljuvotina, eeeeeee! Nakon što sam povratio netom pojedene pahuljice vratio sam se pisanju moje bljuvotine od zamolbe. "Poštovani, rado bi jeo govna u vašoj velebajnoj, sterilnoj, iritantno osvijetljenoj trgovini da vam pomognem da vi derete po džepovima raju. Jedva čekam da to radim i u dupe da vas ljubim ako nađem 5 minuta vremena, jer maksimalno ću odraditi svakih 60 minuta svakoga sata. Ja živim samo za vas!"

A i ovi na HZZ-u (prvi put vidim sličnost između HZZ-a i HDZ-a) su počeli stalno nešto daviti. Kao i svaki pošteni neradnik dođem se javiti tamo da me evidentiraju kao lojalnog pripadnika, a ono čeka neka poruka od savjetodavca da mu se javim. Naravno da svaki put doletim tamo kad nekud žurim. Danas je bila verifikacija poslovnog plana. Možda da sam mu rekao da dopiše da planiram pokrenuti Plastična flaša d.o.o., samo ovako na crnjaka naravno, nikakvi papiri, ništa, jedan zaposleni na biciklu, noćna smjena. Prošli mjesec sam se morao javiti da ispravimo neuspjelu izmjenu broja mobitela. Mjesec prije toga je bila ta izmjena broja mobitela koja nije uspjela. I tako, veselo je na HZZ-u. Vrhunac je bio savjetodavac koji mi je danas spomenuo nekakve poslove sa osiguranjima. Čak je i ono u Plodinama interesantnije od toga. Inače, moj savjetodavac je baš cool i eto netko koga tamo s poštovanjem gledam, nije on kriv za usranu situaciju. Nije ni njemu lako raditi taj posao jer ima raznih očajnika koji iskaljuju svoje frustracije kad dođu tamo. Al' eto, ima sreće da je jedan od 10000 članova te zajednice koji prima plaću.