21. 10. 2013.

Vešmašina sa stavom

Gazim u ozbiljnim godinama, ali pretvaranje prljavog veša u čisti ipak mi je prilično strana aktivnost. Današnje pranje veša nikako da otpočne. Zašto? Pa eto nisam znao kako zatvoriti vrata na vešmašini. Da, lako je tebi cerekati se, ali ja nikako da zatvorim vrata.

Google je moj prijatelj. Isprva me bilo sramota upisati u pretragu kako se zatvaraju vrata na vešmašini, ali morao sam, nema mi druge. Možda uskoro izađem u nekoj top listi glupih pretraga na Googleu.
Uglavnom, pronašao sam upute na švedskom u kojima nije bilo neke pomoći. Mučio sam se sa prevođenjem, no nisam pronašao odgovor na pitanje kako se zatvaraju vrata. Valjda proizvođač misli da je svatko dovoljno inteligentan da zna zatvoriti vrata.
Jedino osim tih uputa što sam uspio pronaći je da je negdje na nekom sajtu netko isto priupitao kako zatvoriti vrata, samo na nekom drugom modelu istog proizvođača. Jes!!! Nisam jedini! Ali, jadničku nitko nije dao odgovor na njegov problem. Google me razočarao. Nismo više prisni kao nekoć.

Sljedeći korak bilo bi pokušavanje raskopavanja vešmašine da vidim da li je unutra slomljena zakačka koja bi trebala držati vrata, ali to je bilo prekomplicirano pa sam odustao i počeo malo škarama čeprkati po toj zakački. E tad sam postao Kolumbo! Nakon otkrića da je potrebno samo izvršiti malo jači pritisak na vrata, uspješno sam ih zatvorio.

Eh sad, drugi par opanaka je to što sam bio blesav i nisam shvatio da mi vešmašina zapravo govori da ona ne želi prati cipele, jer na cipelama su se potpuno odlijepili vrhovi džonova. A i glupe li su te cipele, trebale su iskočiti dok su im vrata bila otvorena.