20. 08. 2011.

Pošto lubenice?

Današnja pustolovina započela je odlaskom na more. Ondje, kao i uvijek, bilo je odlično. Iako su bili valovi, ovoga puta šestmetarski, zaputio sam se u dubine gdje dno dodirnuti mogao nisam. Bilo je super! Zahvaljujući valovima popio sam i malo mora kroz nos, a to je kakti zdravo.

Na povratku smo imali problema sa smradom. Nešto je ručna zaštekala pa smo bili prisiljeni usidriti se. Čekavši HAK uvalili smo se u birtiju. A gdje bi drugdje? Kada su kvar i račun u birtiji bili riješeni, na parkiralištu ispod bora, oko sokolovo je uočilo lubenice. Nije dugo trebalo da skujemo plan i munjevitom akcijom prisvojimo nekoliko komada koje je ionako sigurno netko već prisvojio na sličan način. Bila je to prava Robin Hood akcija.

Moj primjerak ima 14 kila i zauzeo je dobar dio mog vremešnog frižidera. Putem su krenule pretpostavke da sigurno mafijaši švercaju drogu skrivenu u lubenice ili nešto slično. Ne znam za ove ostale, ali unutrašnost ovog primjerka je fina sočna i slatka lubenica. Slijedećih dana ne pijem vodu!