29. 11. 2014.

Prijeteće pismo od anonimnog penzića



Izlazeći iz zgrade u sitni noćni sat, nailazim na zalijepljenu poruku na biciklu koji stoji zavezan za ogradu. Poruka kaže "Gelender nije napravljen za vaš bicikl, niti ste to platili. To je za držanje starijih osoba. Čuvajte gume dok su cijele!!!" Kako misli to je za držanje starijih osoba? Starije osobe zavežeš za gelender pred zgradom pa ih tamo držiš? Jel potrebno platiti i za držanje starijih osoba kao i za držanje bicikla? Potpuno mi je nejasan ovaj savjesni građanin.

Da me dotični penzionerski džabalebović poznaje, znao bi da one koji mi diraju bicikl vješam okačene o vlastito debelo crijevo i jako dobro bi znao da mi ne treba prijetiti bušenjem guma. Došlo mi je da cijelu zgradu probudim i da ih sve postrojim za prepoznavanje rukopisa, al pošto sam bio u društvu sve samih intelektualaca, morao sam odglumiti finoću i staloženost. Šteta.

Ovo je još samo jedan od detalja koji mi jasno govori kako mi je iseljavanje iz ove nedođije nešto najpametnije što sam mogao učiniti u životu. Izgleda da ovdje nitko ne može biti normalan.