23. 04. 2011.

##002#

Ne znaš šta je ovo u naslovu? Utipkaj to u mobitel i stisni zelenu slušalicu. Kad to napraviš nastavi čitati objašnjenje.

Kod ##002# isključuje sva preusmjeravanja na mobitelu. Većina ljudi ne koristi sekretaricu, a još veća većina odmah poklapa kad čuje ono "dobili ste govorni pretinac...". Promptno prekidanje veze ne znači da vam ovi naši lihvari neće naplatiti uspostavu poziva i punu minutu, kako je to sada na većini tarifa. Mjesečno okrenu barem koji milijunčić na uzaludnim javljanjima sekretarice koja je uključena na svakom novom broju. Neuki korisnici naravno nisu upućeni da se to može isključiti, a i zašto bi ju isključili kad je korištenje te usluge potpuno besplatno, barem tako naglašavaju operateri dok glade bradu.

Ima i onih koji koriste sekretaricu. Imam čak jednu prijateljicu za koju znam da joj sekretarica dobro dođe jer živi u području sa lošim signalom pa se ponekad dogodi da bude nedostupna. Lijepo je od nje što je snimila osobnu pozdravnu poruku tipa "dobili ste xyz, ostavite mi poruku", u trajanju od jedno četiri sekunde. Kad čujem onu sistemsku, snimljenu najsporijim mogućim izgovorom "dobili ste govorni pretinac kojim se koristi broj 3 (minuta šutnje) 8 (minuta šutnje) 5 (minuta šutnje) 9 (minuta šutnje) x (minuta šutnje) 1 (minuta šutnje) 2 (minuta šutnje) 3 (minuta šutnje) 4 (minuta šutnje) 5 (minuta šutnje) 6 (minuta šutnje) 7" otpadne mi i ovo malo kose koja još raste. Na kraju ispada da je najbolje sms-ati ljude ko kakav klinjo. Aj tu tuuuuu!