17. 11. 2015.

French fries

Nije moje da se miješam, ali moram. Povodom nedavnih događanja u Parizu, čujem da mnogi mijenjaju profilne slike tako da uključe francusku zastavu na ovaj ili onaj način. S obzirom da sam nedruštven na društvenim mrežama, evo moj skromni doprinos ovim putem.


Zar ljudi stvarno misle da je to pokazivanje nekakve empatije ili pak pružanje podrške? Klikni like i izliječit ćemo sidu i rak. Kako da ne! Svi koji žele pomoći, pravac Pariz pa donirajte krv za one koji su samo ranjeni ili tako neku sličnu akciju napravite. Manite se virtualne podrške. Nema od toga ništa.

A i sami "teroristički" napad. Nema to nikakve veze sa poludjelim islamistima, nego fino evropski vođe po uzoru na one američke, naprave par "terorističkih" situacija po velikim gradovima, a onda ih preplašena raja počne vući za rukav da poduzmu nešto. Ovi tada zadržavajući se jedva koju sekudnu, kao razmišljaju, pa spremno nude rješenje. Poslat ćemo avione!

Na koga će poslati avione? Cijela situacija na tom Bliskom istoku toliko nam je nejasna i nepoznata, jer mi znamo samo ono što nam mediji serviraju. A oni samo serviraju laži i reklame. Govore sve i samo ono što nam vladajući žele reći. I kako mi možemo uopće pojmiti što se tamo dešava, tko koga i zbog čega? A vjerujem da se ne bi ni dirali da ih zapad ne huška non stop, financira, naoružava, obučava, ispire mozgove...

I sve je to lijepo dok se neka usijana glava ne domogne crvenog dugmeta. Kad ga netko jednom pritisne i kad nas počnu prelijetati atomske bombe sa svih strana, tada je kraj. Samo mi nije jasno kako su zapadni huškatori toliko sigurni da se takav scenarij ne može dogoditi, jer previše opušteno igraju šah po ovom našem malom planetu. Tik - tak - tik - tak...

Zahvaljujem plus plus sponzoru bez kojeg slika ne bi mogla nastati. :-)